DE ONTMOETING

In Nederland zijn ruim 20.000 mensen werkzaam in de audiovisuele industrie. Daar komen jaarlijks nog eens talloze afgestudeerden bij. En dat terwijl het publiek maar het werk van een handjevol mensen ziet. De Ontmoeting wil daar verandering in brengen.

Middels een serie films van maximaal zes minuten, geeft het nieuwe makers de kans hun ideeën verder uit te werken. Door de makers in contact te brengen met gevestigde partijen uit de industrie, biedt dit traject ze de mogelijkheid hun netwerk te vergroten en hun voordeel te doen met de ervaring van deze partijen. En omdat De Ontmoeting zich ook sterk maakt voor de distributie van de films, krijgt Nederlands filmtalent zo meer publiek. Op zijn beurt krijgt het publiek meer nieuwe verhalen van eigenzinnige vertellers.

De Ontmoeting is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen VERS – de vereniging voor nieuwe film- en televisiemakers & CineCrowd. In juni 2016 is Stichting De Ontmoeting in het leven geroepen. Deze stichting draagt zorg voor de organisatie en uitvoering van De Ontmoeting.
Het bestuur van de stichting bestaat uit voorzitter Claire van Daal, secretaris Lea Fels en penningmeester Roel van de Weijer.
De leiding van het project is in handen van Sacha Gertsik, ondersteund door Jeltje Hillen. Safirah Dijkstra ontfermt zich over de distributie van de films.
De Ontmoeting was er niet geweest zonder heel veel mensen die ons geholpen, gesteund en geïnspireerd hebben. Daarom willen we graag bedanken:

– Het Amsterdams Fonds voor de Kunst, voor het financieel mede mogelijk maken van De Ontmoeting.
– Het Nederlands Film Festival (en in het bijzonder Marlou Rutten en Claire van Daal) voor hun gastvrijheid.
– Het Nederlands Filmfonds (en in het bijzonder Karlijn Landman, Gitta Kruisbrink en Frank Peijnenburg).
– BIND, die als eerste schaap over de dam van onschatbare waarde waren. En vervolgens met Gilles ook nog een prachtige film mogelijk maakten.
– Rianne Poodt voor haar geweldige inzet.
– Hugo Emmerzael voor zijn verschillende talenten.
– Ido Abram & Massimo Benvegnù van EYE en Marten Rabarts & Lisa Linde Nieveld van EYE International voor hun enthousiasme en steun.
– Maarten Almekinders & Tom Bakker van de Scriptbank voor hun medewerking.
– Zindzi Witte – voor het geweldige design van De Ontmoeting (en haar epische bedrijfsnaam Zwart Werk)
– Robin Logjes, Sjoerd Raaijmakers & Lea Fels voor de goede en inspirerende gesprekken.
– Alexander Zwart voor de copy.
– En Bram Kranendonk, Steven Malamud, Ivo van Aart, Thessa Meijer, Bas Broertjes, Aydin Dehzad, Merel Six, Tobias Wilbrink, David Verbeek & Emmanuel Tenebaum voor het meedenken.
De Ontmoeting maakt korte films van nieuwe makers mogelijk. De financiering van deze films komt uit de industrie en crowdfunding. En zo willen we ook de financiering van onze organisatie aanpakken. Daarom richten we een club op. De Club van 100. Deze bestaat uit vernieuwers, mensen die het belang inzien van talentontwikkeling, die samen de schouders eronder zetten.

Ben je geïnteresseerd in de Club van 100? Neem dan contact op met Jeltje Hillen via jeltje@ditisdeontmoeting.nl.
DIT DOEN WE SAMEN
MET ONZE PARTNERS: