DE ONTMOETING

In Nederland zijn ruim 20.000 mensen werkzaam in de audiovisuele industrie. Daar komen jaarlijks nog eens talloze afgestudeerden bij. En dat terwijl het publiek maar het werk van een handjevol mensen ziet. De Ontmoeting wil daar verandering in brengen.

Middels een serie films van maximaal zes minuten, geeft het nieuwe makers de kans hun ideeën verder uit te werken. Door de makers in contact te brengen met gevestigde partijen uit de industrie, biedt dit traject ze de mogelijkheid hun netwerk te vergroten en hun voordeel te doen met de ervaring van deze partijen. En omdat De Ontmoeting zich ook sterk maakt voor de distributie van de films, krijgt Nederlands filmtalent zo meer publiek. Op zijn beurt krijgt het publiek meer nieuwe verhalen van eigenzinnige vertellers.

De Ontmoeting is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen VERS – de vereniging voor nieuwe film- en televisiemakers & CineCrowd. In juni 2016 is Stichting De Ontmoeting in het leven geroepen. Deze stichting draagt zorg voor de organisatie en uitvoering van De Ontmoeting.
Het bestuur van de stichting bestaat uit voorzitter Claire van Daal, penningmeester Evelyn van der Hulst en secretaris Gemma Derksen.
De leiding van het project is in handen van Sacha Gertsik, ondersteund door Jeltje Hillen. Safirah Dijkstra ontfermt zich over de distributie van de films.
De Ontmoeting was er niet geweest zonder heel veel mensen die ons geholpen, gesteund en geïnspireerd hebben. Daarom willen we graag bedanken:

– Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), voor het financieel mede mogelijk maken van De Ontmoeting.
– Het Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) voor het financieel mede mogelijk maken van De Ontmoeting.
– Het Nederlands Film Festival (en in het bijzonder Claire van Daal) voor hun gastvrijheid.
– BIND, die als eerste schaap over de dam van onschatbare waarde waren. En vervolgens met Gilles ook nog een prachtige film mogelijk maakten.
– Rianne Poodt voor haar geweldige inzet.
– Hugo Emmerzael voor zijn verschillende talenten.
– Ido Abram & Massimo Benvegnù van EYE en Marten Rabarts & Lisa Linde Nieveld van EYE International voor hun enthousiasme en steun.
– Zindzi Witte – voor het geweldige design van De Ontmoeting (en haar epische bedrijfsnaam Zwart Werk)
– Robin Logjes, Sjoerd Raaijmakers & Lea Fels voor de goede en inspirerende gesprekken.
– Alexander Zwart voor de copy.
– En Bram Kranendonk, Steven Malamud, Ivo van Aart, Thessa Meijer, Bas Broertjes, Aydin Dehzad, Merel Six, Tobias Wilbrink, David Verbeek & Emmanuel Tenebaum voor het meedenken.
DIT IS WIE WIJ ZIJN

DIT IS

SACHA


Sacha Gertsik is Creative Producer bij KeyFilm en Kaap Holland Film. Ook is ze projectleider van De Ontmoeting - het financieringstraject voor korte films voor nieuwe makers. Vanuit haar verschillende functies begeleid ze makers zowel inhoudelijk als productioneel bij de realisatie van hun projecten.

Sacha studeerde Audiovisual Media aan de HKU, behaalde een master Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam en was voorheen dramaturg bij BNNVARA. Hier werkte ze onder andere aan ANNE+, Patser, Hiernamaals, Wat is dan Liefde, De Libi, De Kuthoer.
DIT IS

JELTJE


Jeltje Hillen is hoofd projecten bij crowdfundingplatform CineCrowd. Daarnaast is ze projectmanager bij De Ontmoeting en werkt ze als freelance adviseur (film)financiering.

Jeltje behaalde haar master Film- en televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte o.a. voor verschillende producenten en de Buddy Film Foundation.
DIT IS

SAFIRAH


Safirah Dijkstra is Marketing en PR coördinator bij documentairedistributeur Cinema Delicatessen. Sinds 2019 is zij verbonden aan De Ontmoeting als distributie coördinator. Daarnaast is zij bestuurslid en coördinator events bij VERS, vereniging van Nederlandse film- en televisiemakers en maakt zij deel uit van het bestuur van Filmhuis Alkmaar.

Safirah studeerde Theater-, film- en televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en behaalde de master Kunst, Cultuur en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder was zijn werkzaam als Marketing en PR coördinator bij distributeur Amstelfilm.
DIT DOEN WE SAMEN
MET ONZE PARTNERS: