DOE MEE

HOE WERKT HET?

Wij bieden (nieuwe) filmmakers de kans om werk te maken en vertonen en tegelijk hun netwerk te vergroten! Dat doen we door elk jaar een aantal partijen uit de industrie te koppelen aan nieuwe makers, die met hun ondersteuning een film van maximaal 6 minuten realiseren. Vervolgens worden de films in filmtheaters door heel Nederland vertoond. Wil jij ook meedoen? Dien jouw project dan in voor de zevende editie van De Ontmoeting! Geselecteerde projecten krijgen een bijdrage van €5000, op voorwaarde dat zij succesvol €5000 crowdfunden. De planning en deadline voor deze editie vind je rechts bij ´Belangrijke data´.
– Alle types film kunnen worden aangemeld. Van fictie tot animatie, van documentaire tot VR – alles is welkom, zolang de film maximaal 6 minuten is.
– Je dient je project in door uiterlijk op de dag van de deadline het aanmeldformulier (zie button links) in te vullen en de gevraagde documenten te uploaden. Je ontvangt van ons een bevestiging van je indiening. Met vragen kun je mailen naar aanmelden@ditisdeontmoeting.nl of bellen naar 0612097328 (Safirah Dijkstra).
– Per regisseur/maker mag er één project worden ingediend. Bij voorkeur bestaat het indienende team minstens uit een regisseur en uitvoerend producent.
– Aantoonbare ervaring met film (en de financiële en productionele verantwoordelijkheid) wegen mee in de selectie.
– De aanmelding moet een goed beeld geven van de film die voor ogen staat. De kans op selectie is groter als het project al in een ver gevorderd stadium is.
– Verplicht zijn in ieder geval 1. een plan/scenario, 2. Een (beknopt) productieplan inclusief begroting en planning, 3. werkvoorbeelden (bijv. showreel of portfolio). Een begeleidend document (regie-, scenario-, producentenvisie of visuele presentatie; precieze invulling is aan het team zelf) wordt op prijs gesteld.
– De Ontmoeting beoogt een versteviging van de industrie. Afgewezen projecten kunnen zich daarom aanmelden voor een speciaal georganiseerde feedbackdag. Na aanpassing mogen ze nogmaals worden ingediend tijdens een volgende editie van De Ontmoeting. Daarnaast ben je tijdens iedere fase vrij om contact met ons op te nemen met productionele of inhoudelijke vragen.
– In de eerste ronde vindt een voorselectie plaats op basis van het ingediende plan/scenario en eerder werk van het team. De selectiecommissie kan eventueel om aanvullende informatie vragen.
– In ronde twee bestaat de selectiecommissie uit de realisatiepartners. Uit de voorselectie kiest elk van hen welk(e) project(en) ze willen ondersteunen met een toelage van €5000,-.
– Geselecteerde teams/projecten worden begeleid bij de crowdfunding.
– Elke realisatiepartner selecteert zelf het door hen te begeleiden project. Zij zullen het team inhoudelijk en productioneel zoveel mogelijk adviseren en bijstaan. De (uitvoerende) productie is echter in handen van het team zelf.

– Realisatiepartners van editie 9 zijn BIND, PRPL, Studio Ruba en 3LAB (VPRO, KRO-NCRV en EO).
– Deadline voor indiening: 12 november 2023 - 23.59 uur
– Bekendmaking selectie: ntb december 2023
– Kick off: ntb december 2023
– Deadline voltooiing crowdfunding: 1 maart 2024
– Picture lock: 31 mei 2024