REALISATIEPARTNERS

De Ontmoeting koppelt zeer uiteenlopende en ervaren partners aan nieuwe makers. De realisatiepartners beslissen zelf in welk project zij financieel en inhoudelijk willen investeren. Hiermee draagt De Ontmoeting bij aan de ontwikkeling van talent binnen de Nederlandse film- en televisie-industrie. Minstens zo belangrijk is dat beide partijen met elkaar in contact komen waardoor een potentiële grond voor lange termijn samenwerkingen ontstaat. Naast te zorgen voor een ontmoeting tussen publiek en makers, slaat De Ontmoeting zo ook een brug tussen nieuwkomers en gevestigde orde.

Deze editie zijn VPRO DorstSubmarine Channel, NL Film, 3LAB en Corrino Media Group de realisatiepartners. Hieronder vertellen de partners waar ze naar op zoek zijn in een project:

Binnen De Ontmoeting willen we een jonge maker met een onconventioneel plan ondersteunen om zijn of haar signatuur verder te ontwikkelen. Dat kan een plan voor documentaire, animatie of fictie zijn, maar ook een combinatie van die genres.

                                                      – Ruby Deelen en Randy Vermeulen, VPRO Dorst

“Wij zijn heel nieuwsgierig naar alle ideeën en kunnen niet wachten ons onder te dompelen in het enthousiasme van een nieuwe lichting makers!”

– Kaja Wolffers, Sabine Brian en Tom van Blommestein, NL Film

“Corrino zoekt korte verhalen die sterk leunen op conceptualiteit en verbeelding. Gelaagde verhalen, die herkenbaarheid oproepen, iets zeggen over onze hedendaagse samenleving of actuele thema’s, maar vooral vertellen over menselijke verhoudingen.”

– Germen Boelens, Corrino Media Group

Wil je komende editie meedoen als realisatiepartner? Stuur ons dan een mailtje!