Sjoerd Raaijmakers (VICE) over De Ontmoeting

admin

In Interview Posted

Sjoerd Raaijmakers, CEO VICE Benelux, is sinds de lancering in 2006 onderdeel van VICE Benelux. In zijn huidige rol als CEO is Sjoerd verantwoordelijk voor de groei van VICE Benelux – een kantoor met een leidende positie binnen de EMEA-regio. Hij doet dit samen met meer dan 140 schrijvers, journalisten, fotografen en andere creatieve mensen. In zijn vrije tijd produceert Sjoerd samen met vrienden hun eigen wijn; Chateau Amsterdam.

Waarom doen jullie mee met De Ontmoeting?

Binnen VICE werken we met ontzettend veel jonge creatieve mensen en produceren we wereldwijd op grote schaal documentaires, series en films. Dit doen we onder andere via onze TV-zender, redactionele platformen en voor derde partijen via onze onafhankelijke productietak VICE Studios. Graag geven we jong talent de kans om hier onderdeel van te zijn en ze te helpen in hun ontwikkeling. Dit doen we al op verschillende manieren en De Ontmoeting is een mooie aanvulling hierop.

Naar wat voor projecten zijn jullie op zoek?

We zoeken originele ideeën in thema en in vorm die, net als de verhalen van VICE, impact maken en mensen aan het denken zetten. Voor ons is het publiek net zo belangrijk als de productie zelf, en daar gaan we ook op beoordelen. Ik kijk er heel erg naar uit om alle creatieve ideeën te zien!