Remco Vlaanderen (Submarine Channel) over De Ontmoeting

admin

In Interview Posted

Een nieuwe editie van De Ontmoeting betekent ook weer nieuwe partners! Waarom doen zij mee aan De Ontmoeting? En naar wat voor soort filmplannen kijken ze vooral uit? Deze week publiceren we vier korte interviews met de nieuwe én bekende realisatiepartners van De Ontmoeting III.

Vandaag; Remco Vlaanderen. Remco is editor/curator bij Submarine Channel. Submarine Channel verkent de narratieve mogelijkheden van nieuwe en opkomende genres, zoals interactieve documentaire, motion comic en transmedia storytelling. Vorig jaar ondersteunde en begeleidde Submarine Channel de experimentele animatiefilm WORD! van Amos Mulder.

Het zou leuk zijn als er een VR project wordt ingediend!

Jullie doen voor de tweede keer mee met De Ontmoeting. Waarom doen jullie dit jaar weer mee?
“Omdat wij het een zeer positieve ervaring vonden en er een mooie film uit is gekomen. Daarnaast is Submarine Channel een stichting en is talentontwikkeling onderdeel van ons programma. De Ontmoeting sluit daar mooi bij aan. Wij ondersteunen het platform van harte en daarom doen we graag nog een keer mee.”

Waar zijn jullie naar op zoek?
“Wij doen sinds 2001 onderzoek naar nieuwe vormen van storytelling. We maken interactieve documentaires, animatie, en zelfs interactieve stripverhalen. En sinds twee jaar zijn we ons ook aan het verdiepen in Virtual Reality. Onze opdracht is dus om te onderzoeken hoe je met nieuwe technologie verhalen kunt vertellen. In principe zijn we wat minder geïnteresseerd in traditionele filmvormen en omdat De Ontmoeting open staat voor meer dan alleen traditionele korte films zouden wij het leuk vinden als mensen wat meer interactieve animatie of een VR project indienen. Het zou leuk zijn als er wat bredere inzendingen komen.”