Kaja Wolffers (NL Film) over De Ontmoeting

admin

In Interview Posted

Met trots presenteren we alweer de derde editie van De Ontmoeting. Met deze editie twee bekende gezichten onder onze realisatiepartners, maar we verwelkomen ook twee nieuwe partners. Waarom doen zij mee aan De Ontmoeting? En op welke plannen zitten ze te wachten? Deze week publiceren we vier korte interviews met de nieuwe én bekende realisatiepartners van De Ontmoeting III.

Vandaag; Kaja Wolffers. Kaja werkt sinds 2010 voor NL Film als creative producer. Sinds 2015 voert hij samen met Alain de Levita en Ronald Versteeg de dagelijkse leiding. Hij ontwikkelde en produceerde bij NL Film onder meer De Zaak Menten, Mannenharten 1&2, Zwarte Tulp 1&2, Kasper en de Kerstengelen, Popoz, Bluf en Op weg naar pakjesavond.

Ik vind het leuk dat er een initiatief als dit is georganiseerd waarin verrassende en gekke ideeën weer naar voren kunnen komen.

Jullie zijn één van de grootste producenten van Nederland, en nu de nieuwe realisatiepartner van De Ontmoeting. Waarom doen jullie mee?
“Wat we leuk vinden aan het initiatief is dat het een aanvulling is op talentontwikkeling. Wij vinden het onze taak als producent om alle initiatieven die hier aan bijdragen te ondersteunen. Ook ben ik van mening dat de creativiteit verdwijnt uit ideeën als je vaker dingen maakt. Ik vind het leuk dat er een initiatief als dit is georganiseerd waarin verrassende en gekke ideeën weer naar voren kunnen komen.”

Naar wat voor plannen zijn jullie op zoek?
“We zijn dus vooral op zoek naar ideeën die verrassend zijn en ideeën waar potentie in zit om het idee uit te bouwen tot iets wat anders is. Door je rol als producent in het systeem krijg je steeds te maken met dezelfde mensen en diezelfde mensen gaan vaak ideeën ontwikkelen waarvan zij weer denken dat jij ze leuk vindt. Het gevaar daarbij is dat je met z’n allen altijd weer hetzelfde aan het maken bent. Terwijl dit juist een manier is waarop je geïnspireerd kan raken door de frisheid en out of the boxness van ideeën, zodat je ook zelf als ervaren producent weer bijleert.”