Jos Arthursen (3LAB) over De Ontmoeting

admin

In Interview Posted

Jos Arthursen is coördinator van NPO 3LAB, de plek voor jonge makers en innovatieve formats binnen NPO3. Hiervoor heeft hij lange tijd als programmamaker bij BNNVARA gewerkt, waar hij onder andere productieleider was van 3 Op Reis. Voor NPO 3LAB zoekt hij naar creatieve makers met plannen voor korte documentaire, fictie, en online programmaformats. 3LAB is sinds de oprichting betrokken bij De Ontmoeting. Via 3LAB hebben de publieke omroepen de mogelijkheid om  projecten te selecteren, financieren en begeleiden. Afgelopen jaren deden BNNVARA, AvroTros en de EO op deze manier mee.

Jos over De Ontmoeting: “Wat we mooi vinden aan De Ontmoeting is dat ook het ondernemerschap van de makers wordt gestimuleerd door middel van de CineCrowd campagne. De teams willen echt iets maken en knokken voor hun project. Dit in combinatie met een enorme dosis inhoudelijke creativiteit maakt De Ontmoeting tot een initiatief waar we met 3LAB graag aan meedoen.

Naar wat voor plannen zijn jullie op zoek?

Wat alle projecten bij 3LAB gemeen hebben is dat ze zich afspelen binnen de belevingswereld van jonge mensen, zoals de film ONGELUKJE van David Cocheret, die we deze editie ondersteunen. Een film met een subtiele verwijzing naar appen in het verkeer. Maar bovenal kijken we naar het talent achter de productie. Hoe ziet het team eruit, en welke ambitie spreekt er uit het plan. We houden van grote dromers en lefgozers!