Janneke Doolaard (DOXY) over De Ontmoeting

admin

In Interview Posted

Net als voorgaande edities brengt ook deze vierde editie nieuwe realisatiepartners met zich mee. Deze editie verwelkomen we vier nieuwe realisatiepartners. Waarom doen zij mee aan De Ontmoeting? En naar wat voor plannen zijn zij op zoek? Komende tijd stellen we de gezichten achter Videoland, DOXY, Moondocs en VICE aan je voor! 

Janneke Doolaard is producent bij DOXY. DOXY maakt films in alle verschijningsvormen – of het nu gaat om een straatopera, sportfilm, muziekfilm, documentaire(web)serie of meer ‘traditionele’ documentaire. Daarbij verbreden ze hun terrein met speelfilms en (internationale) dramaseries.

Janneke startte haar loopbaan als Hoofd Documentaire bij Oscar® winnend bedrijf Egmond Film & TV – later onderdeel van Eyeworks – waar zij baanbrekende bioscoop- en televisiedocumentaires produceerde. Janneke maakt deel uit van het Europese producenten netwerk EAVE en was in 2016 de Nederlandse afgevaardigde als Producer on the Move tijdens het Cannes International Filmfestival. Zij is – na 7 jaar in het bestuur – lid van Documentaire Producenten Nederland (DPN), DAFF en de European Film Academy EFA, en zij heeft zitting in de Raad van Advies van het Documentaire Instituut Amsterdam (DIA). Creative Producer Harmen Jalving (Bloody Mondays & Strawberry PiesParts of a family) is jurylid van Shortcutz en National Information Provider International Coproductions voor het European Documentary Network (EDN).

Janneke: “Met De Ontmoeting willen we verkennen hoe een nieuwe generatie regisseurs naar film kijkt, hen welkom heten en de kans bieden om in een vrije en professionele omgeving een korte film te realiseren. De transparantie en eenvoud van het concept maakt alles mogelijk; we kijken uit naar een verrassende en ambitieuze samenwerking. Wij hopen op een uniek fictieplan waarbij goed is nagedacht over het concept en grenzen worden opgezocht; een belangwekkend idee om met onze ervaring het maximale uit te kunnen halen.”